Bemutatkozás

Pipacs-konyvelo
Pipacs Könyvelő – Tárkányi Anita

A könyvelő kulcsfontosságú egy vállalkozó életében, mivel talán mondhatom, hogy a második személy az ügyvezető után, aki minden tud a vállalkozás – egyéni vállalkozó esetében pedig akár a családi kasszáról – pénzügyeiről. Felelősségteljes feladat már ebből a szemszögből is egy könyvelő munkája, nem beszélve a naprakész nyilvántartások vezetéséről, bevallási határidők betartásáról és a megfelelő jogszabály ismeretről, azok betartásáról.

Úgy gondolom, erre a szakmára születni kell, s nem csak a matematika, logika irányába, hanem az emberismeret, és empátia irányába egyaránt.

Pályafutásomat már a közgazdasági szakközépiskolában megkezdtem, úgymond „ragadtak rám a számok”. Akár egy telefonszámról akár bankszámlaszámról volt szó, egyszerűen megjegyeztem. Ez a „képességem”, mai napig megmaradt.

 A közgazdaságtan irányából a marketing, vállalkozásismeret felé haladva sajátítottam el, hogyan is indulhat egy vállalkozás, mely területek segítenek a működés megismerésében (amennyiben például vizsgálnunk kell, jó vagy rossz, profit vagy deficit felé haladunk).

A veszprémi Pannon Egyetemen bővítettem tovább a tudásomat, és szereztem meg első könyvelőirodai gyakorlatomat is. Később ez segített az elhatároláshoz, hogy elindítsam saját vállalkozásomat.

Szakdolgozatom témája természetesen a könyvelőiroda üzleti tervének összeállítása volt, európai uniós pályázat elnyerésére, emellett jövőbeni üzleti befektetésekben a vezetők döntéshozatalának támogatására.

Dolgoztam a vállalkozások életét „nagymértékben meghatározó” intézményekben, mint a Nemzeti Adó és Vámhivatal; végrehajtási dolgozóként lehetőségem volt az ott végzett háttérmunkálatok megismerésével az adózási ismereteimet bővíteni, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, ahol az egészségügyi finanszírozás (kórház, háziorvos, fogorvos stb.), táppénz ügyintézés stb. segíti most a bérszámfejtési munkámat.

Egyéni vállalkozók és mezőgazdasági őstermelők (elsősorban Veszprém megye és Fejér megye területéről) számviteli elszámolását vállalom, mert úgy gondolom ők azok, akik nagyobb segítségre és iránymutatásra szorulnak ahhoz, hogy maximálisan a profitszerzésre, és a választott tevékenységben lévő lehetőségek kihasználására koncentrálhassanak. Célom, hogy munkámmal megkönnyítem az adókötelezettségekkel és egyéb tényezőkkel járó feladataikat.

Amellett hogy vállalkozási szakon végzett közgazdász vagyok, külkereskedelmi ügyintéző végzettség mellett mérlegképes könyvelői végzettséggel is rendelkezem. Jogszabályok figyelésével, valamint szakmai továbbképzésekkel támogatom ismereteim naprakészségét.

Könyvelés mellett az alkalmazottak bérszámfejtését végzem, bér és társadalombiztosítási ügyintézői végzettség mellett végzem tevékenységemet.

A szolgáltatásaimat igénybe vevő vállalkozásoknak az indulással kapcsolatos teendőkben segítséget és tájékoztatást nyújtok. Virtuális asszisztens szolgáltatásomat azért hoztam létre, hogy az engem megbízóknak elvégezzem a működéshez szükséges háttérmunkálatokat, támogassam ezzel a vállalkozói tevékenység és az ezzel kapcsolatos adminisztráció átláthatóságát.

Az alapítás után minél szélesebb körű megismertetéséhez, minél nagyobb ügyfélkör eléréséhez ma már elengedhetetlen az online marketing tárházának igénybevétele a nyomtatott reklámok mellett.
A már meglévő, működő vállalkozások esetében amennyiben a gazdasági növekedést, bővítést megcélozva célszerű a marketing területén is fejlődni. A vállalkozás profiljának és termékeinek bemutatására a saját weblap/weboldal a legideálisabb, melyet akár további platformokon szabadon megoszthatunk, hirdethetünk.
Igény szerint ezt is elkészítjük az egyéni elképzelések megbeszélése után.

Egyszemélyes vállalkozásom működéséhez magam is igénybe vettem Európai Uniós pályázatot, induló vagy már működő vállalkozások esetében is ennek elnyerésében és a megkapott támogatás felhasználásának megtervezésében nyújtom segítségemet a pályázati anyag összeállításával.